Skip to content
Home » 8 ting, du (formentlig) ikke vidste om Audi

8 ting, du (formentlig) ikke vidste om Audi

Audi i et varmt land

De fleste kender Audi og ved, at de står for tysk kvalitet og teknik. Men vidste du, at Audi har været ejet af en dansker? Eller at de har produceret racerbiler, der kunne køre op til 400 km i timen allerede i 30’erne? Find 8 facts om Audi her.

1) Audi betyder ’at høre’ på latin

Audi blev grundlagt i Ingolstadt nær München i 1910 af August Horch under navnet Audi Motilewerke GmbH Zwickau. Horch havde tidligere grundlagt Horch & Cie, men måtte forlade fabrikken. Da han startede sit eget mærke, Horch, sagsøgte hans tidligere fabrik ham. Han måtte derfor ændre navnet. Horch søn kom op med navnet Audi, der er efternavnet på latin. Horch betyder nemlig høre, der på latin er Audi.

 

2) De fire ringe symboliserer fire selskaber

I 1932 blev Audi lagt sammen med tre andre tyske bilfabrikker og dannede Auto Union. De fire bilfabrikker er Audi, Horch, DKW og Wanderer, hvilket er symboliseret ved de fire ringe, som udgør firmaets kendte logo. I 1977 blev alle Auto Union-biler markedsført under Audi-mærket.

 

3) Audi har også produceret racerbiler

I 1938 producerede Audi en bil, der kunne køre over 400 kilometer i timen. Audi kæmpede i en lang periode mod Mercedes på racerbanen om at være den bedste og selvfølgelig hurtigste. De designede blandt andet en racerbil kaldet Auto Union Type C med 560 hestekræfter og en motor bagved, hvilket øgede farten endnu mere, og gjorde den nemmere at kontrollere.

 

4) Mest sikre minibil i 2019

Audi A1 blev i 2019 kåret som den mest sikre minibil i verden. Audi A1 er praktisk i både storbyen og på snoede landeveje, og så har den en progressiv lysteknologi og kraftfuld og effektiv motor. Samtidig stammer førerassistentsystemet fra luksusklassen, hvilket betyder at den holder bilen i korrekt afstand fra forankørende og holder bilen i vognbanen.

 

5) Shelley er en Audi-legende

En af de mest legendariske biler i Audi-familien er den førerløse bil Shelly. Bilen nåede engang til toppen af Pike’s Peek, der er en del af Rocky Mountains, der ligger i næsten 4000 meters højde – helt uden en fører.

 

6) Audi har været ejet af en dansker

Audi blev i 1928 overtaget af den danske ingeniør Jørgen Skafte Rasmussen. Han havde tidligere eksperimenteret med dampbiler i Tyskland under navnet DKW ‘Dampf Kraft Wagen’, dog uden held. Han ejede Audi i flere år, inden det blev til Auto Union.

 

7) Blev en prestigebil i 80’erne

I starten af 80’erne begyndte Audi sin rejse fra at være et ordinært bilmærke og producent til at lave biler i præmieklassen. Det betød, at de for alvor begyndte at konkurrere med mærker som Mercedes Benz og BMW. Audi blev hurtigt særlig kendt for teknik og god kvalitet. En milepæl blev bilen Quattro, der er en firhjuldreven sportsbil.

 

8) Audi blev kåret som bedste bilmærke i Danmark 2019

Analysebureauet Voxmeter, der hvert år kårer de bedste bilmærker i Danmark, kårede i 2019 Audi som det bedste bilmærke. Det gjorde de ud fra 68.000 interviews med bilejer. Hele 78 % af dem, der ejer en Audi, vil anbefalet mærket til venner og bekendte. Det betyder, at Audi ender på første pladsen over de bedste bilmærker i Danmark i 2019. Drømmer du om at have en Audi i garagen, enten på grund af teknikken, det lækre design eller sikkerheden? Hos CARCLUB kan du lease forskellige Audi-modeller, som Avant og Quattro, så du kan finde Audi’en til dit temperament. Læs mere om leasing af Audi her.

Billedrettigheder: Devon Janse van Rensburg / Unsplash.com

Leave a Reply